Rudolf van Soelen Vermogen

Rudolf van Soelen is een bekende naam in Nederland, bekend als de man achter Electro-Cirkel, het bedrijf dat de “Rotterdamse concurrent van Philips” wordt genoemd. Het bedrijf, opgericht in 1970, is uitgegroeid tot de op één na grootste lampenfabrikant van Nederland, met een marktaandeel van 22%. Maar hoe heeft deze succesvolle ondernemer zijn imperium opgebouwd en wat is zijn vermogen?

Van Soelen’s reis met Electro-Cirkel begon in 1993, toen hij bij het bedrijf in dienst trad en voorstelde om consumentenlampen te gaan verkopen. In die tijd was Philips de dominante speler op de markt en Van Soelen zag een kans om een graantje mee te pikken. Hij creëerde Calex, een nieuw merk lampen, en begon onvermoeibaar te werken aan de groei van het bedrijf. Het bedrijf kocht uiteindelijk een oude lampenfabriek in Riga, Letland, en begon op grote schaal lampen van hoge kwaliteit te produceren.

Tegenwoordig heeft Electro-Cirkel 18 fabrieken in China die uitsluitend Calex lampen produceren, die onder hun eigen naam worden verkocht in winkels zoals Kwantum. De lampen van het bedrijf zijn te vinden in bijna elk huishouden in Nederland, en hun uitbreiding naar smart-home producten heeft geleid tot hun voortdurende groei. Het bedrijf had een omzet van 44,1 miljoen euro.

Rudolf van Soelen Vermogen

Het vermogen van Rudolf van Soelen wordt geschat op ongeveer 10 miljoen euro. Hij heeft een imperium opgebouwd in de verlichtingsindustrie, en de producten van zijn bedrijf zijn te vinden in huizen en bedrijven in heel Nederland.

Naast zijn succes in de verlichtingsindustrie levert Van Soelen ook elektrische apparatuur voor schepen in de Rotterdamse haven, waarmee hij het bereik van zijn bedrijf verder uitbreidt.

Rudolf van Soelen is een echt voorbeeld van een gedreven en succesvolle ondernemer. Hij zag een kans in de markt en werkte onvermoeibaar door om van zijn bedrijf een grote concurrent in de branche te maken. Zijn verhaal dient als herinnering dat met hard werken en vastberadenheid iedereen succes kan boeken en een bloeiend zakenimperium kan opbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.