Mark Zuckerberg Vermogen

Mark Zuckerberg is een Amerikaanse ondernemer en filantroop die de socialemediawebsite Facebook mede heeft opgericht en CEO, uitvoerend voorzitter en controlerend aandeelhouder is van het moederbedrijf Meta Platforms. Hoe rijk is Mark Zuckerberg?

Programmeur. Geboren op 14 mei 1984 in White Plains, New York, Verenigde Staten. Het vermogen van Mark Zuckerberg wordt geschat op ongeveer 66 miljard euro. Hij begon computers te programmeren toen hij nog maar een kind was en creëerde een berichtenprogramma genaamd “ZuckNet” voor de tandartspraktijk van zijn vader toen hij 12 was. Hij bezocht de Harvard University, waar hij in 2004 Facebook lanceerde en het bedrijf in 2012 naar de beurs bracht. Hij is erkend als een van ’s werelds meest invloedrijke mensen en heeft zijn rijkdom gebruikt om filantropische inspanningen te financieren. Ondanks zijn succes is Zuckerberg ook geconfronteerd met juridische en politieke uitdagingen, waaronder rechtszaken over de oprichting en eigendom van Facebook en getuigenissen voor de Amerikaanse Senaat over het datalek tussen Facebook en Cambridge Analytica.

Volledige naam: Mark Elliot Zuckerberg
Ouders: Edward Zuckerberg, Karen Kempner
Huwelijkspartner: Priscilla Chan (geh. 2012)
Kinderen: Maxima Zuckerberg, August Chan Zuckerberg
Mark Zuckerberg Lengte: 1,71 m
Nationaliteit: Amerikaanse
Begon zijn carrière: 2004

Wat is het vermogen van Mark Zuckerberg?
Het vermogen van Mark Zuckerberg bedraagt momenteel €66 miljard.

In 2021 veranderde Facebook de naam van het moederbedrijf in Meta Platforms, waarbij Zuckerberg verklaarde dat de nieuwe naam de focus van het bedrijf op het bouwen van de “metaverse,” een virtuele omgeving die augmented reality, virtual reality en andere technologieën integreert, weerspiegelde.
Mensen zochten ook naar: Eduardo Saverin, Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.