Jan Rijsdijk Vermogen

Jan Rijsdijk was een succesvol zakenman die belangrijke bijdragen leverde aan de haven van Rotterdam. Hij introduceerde drijvende kranen waarmee schepen sneller en efficiënter gelost konden worden. Zijn bedrijf, Interstevedoring, was zeer succesvol en speelde een belangrijke rol bij de overslag van granen, kolen en fosfaten in de Nederlandse havens. Na de verkoop van Interstevedoring begon Jan Rijsdijk EQ Trade, een bedrijf dat gebruikte kranen en ander havenmaterieel opkocht, opknapte en vervolgens verkocht. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld als schilder en is hij begonnen met het verzamelen van hedendaagse kunst.

De zakelijke carrière van Jan Rijsdijk

Na zijn lagere school koos Jan Rijsdijk voor een baan als leerling automonteur. Hij had echter een passie voor kunst en begon een pottenbakkerij. Toen de zaak niet rendabel genoeg was, ging hij werken in de haven van Rotterdam. In 1971 richtte hij Interstevedoring op, een stuwadoorsbedrijf dat granen, kolen en ertsen behandelde. Het bedrijf was succesvol en had eind jaren tachtig een jaarlijkse winst van 8 tot 10 miljoen gulden. In 1989 nam hij OBA Bulk Terminal Amsterdam over, dat het financieel moeilijk had. Binnen een jaar draaide hij het bedrijf om en maakte het weer winstgevend. Jan Rijsdijk werd in 1990 door Rotterdamse havenjournalisten uitgeroepen tot havenman van het jaar. Onder druk van het Gemeentelijk Havenbedrijf, de Rotterdamse politiek en banken werd hij echter gedwongen zijn bedrijf te verkopen. In 1991 werd Interstevedoring voor 100 miljoen gulden overgenomen door HES Beheer. Na de verkoop richtte Jan Rijsdijk in 1993 EQ Trade op, een bedrijf dat gebruikte kranen en ander havenmaterieel opkocht, opknapte en vervolgens verkocht.

Wat is het vermogen van Jan Rijsdijk?

Het vermogen van Jan Rijsdijk wordt geschat op ongeveer 19 miljoen euro. Hij verkocht Interstevedoring in 1991 voor 100 miljoen gulden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.